Om oss

Perro de Lani – Helene Bertolani

Mitt namn är Helene Bertolani. Jag har hundkurser, trim och en liten uppfödning av rasen Perro de agua Español under prefixet Perro de Lani.

Jag bor med min man Roberto i Käglinge utanför Malmö tillsammans med våra hundar Mocca och Kanel. Båda våra hundar är av rasen Perro de agua Español (Spansk Vattenhund). Vår första perro, Ceasar, kom till oss 2004. År 2008 köpte vi vår andra perro, Cocos, och sen dess är vi förälskade i rasen. Läs mer om Ceasar och Cocos HÄR.

Helene med Mocca & Kanel


Vår kennelverksamhet

Vi har som målsättning att föda upp friska, arbetande hundar med fin exteriör.

Våra valpar växer upp med oss i hemmiljö och vi ägnar all vaken tid åt valparna under deras första åtta veckor hos oss i livet. Vi lägger ned mycket tid och arbete på att hitta trevliga och stabila avelshundar med bra arbetsmotor. För mig är arbetsegenskaperna otroligt viktiga för att få fram bra tränings- och tävlingshundar, men även för att få trevliga familjehundar.

Kennel Perro de Lani följer Svenska Kennelklubbens regler och eftersträvar att följa Svenska Perro de agua Español-klubbens avelsrekommendationer.

Se våra planerade kullar HÄR.

Vår D-kull trängs vid matskålen


Trim

Jag har även en trim- och klippverksamhet där jag utför vardagsklippning av diverse hundraser. Perron maskinklipps jämnt över hela kroppen och de flesta klipper sina hundar minst 2-3 gånger om året. Jag gillar att hålla mina kortklippta för det mesta eftersom de tränar och tävlar mycket med mig och inte ställs ut längre.

Läs mer HÄR för att boka tid.

Perro – före och efter klippning


Träning och tävling

Hundar är en stor del av vårt liv och jag lägger mycket tid på träning och tävling. Jag tränar och tävlar bland annat lydnad/bruks, rallylydnad, viltspår och specialsök med våra hundar.

Jag håller även valpkurser och kurser i rallylydnad och vardagslydnad för hundägare och deras hundar. Vi håller till i Malmöområdet. Jag har ett brinnande intresse för hundar och framförallt relationen och kommunikationen mellan hund och människa.

Helene & Cocos


Perro de agua Español

Perron är en arbetande hund som behöver aktivering för att må bra både fysiskt, men framförallt mentalt. De passar till all typ av arbete och träning så som lydnad, rallylydnad, bruks, agility, specialsök, nosework, jakt, vall, spår osv. Perron är extremt anpassningsbar och rolig att jobba med. Läs mer om rasen HÄR.

Ceasar & Cocos


Kontakta oss

Skicka ett email till: helenebertolani@hotmail.com
Eller ring Helene på: 0735-047803

Följ oss på Facebook för regelbundna nyhetsuppdateringar!